«Київстар» в десятці європейських компаній

Міжнародна аудиторсько-консалтингова компанія «Делойт» підготувала щорічний рейтинг «ТОП-500 компаній Центральної та Східної Європи». В європейський рейтинг увійшли 53 українських компанії з різних галузей економіки країни. «Київстар» – у першій десятці європейських компаній, що представляють сектор високих технологій, медіа та телекомунікацій.

«500 найбільших компаній Центральної та Східної Європи» – це дослідження, присвячене ключовим галузям реального сектору європейської економіки, який готує компанія «Делойт». Укладачі рейтингу щорічно визначають 500 провідних компаній Європи за динамікою розвитку та доходами.

Окремо досліджується розвиток найбільших галузей – енергетики та добувної промисловості, банківського та фінансового сектора, споживчого бізнесу та транспорту, промислового виробництва, високих технологій і телекомунікацій. У кожній з цих галузей визначається десять найбільших компаній.

У 2014 році в рейтингу галузі телекомунікацій і високий технологій змагалося тридцять компаній з десяти європейських країн. ТОП-10 найбільших компаній галузі:

1. FOXCONN Cz, Чехія.
  2. Orange Polska, Польща.
  3. Magyar Telekom, Угорщина.
  4. O2 Czech Republic, Чехія.
  5. Flextronics International, Угорщина.
  6. Polkomtel, Польща.
  7. T-Mobile, Польща.
  8. Asseco, Польща.
  9. Ericsson Eesti, Естонія.
  10. Kyivstar, Україна.

Петро Чернишов, президент компанії «Київстар»: «для« Київстар »почесно потрапити в десятку найбільших європейських компаній в галузі телекомунікацій і технологій. Ми є не просто найбільшим національним оператором України з 25 млн абонентів, а й значною частиною європейського телеком-холдингу VimpelCom Ltd., представленого компаніями з 17 країн світу. На жаль, ми не можемо повною мірою реалізувати себе в цій області без доступу до нових технологій зв’язку. У «Київстар» є кваліфікація, досвід і можливості найближчим часом запропонувати клієнтам 3G / 4G. Однак вже 10 років держава не може вирішити питання ліцензування на право надання послуг у новому форматі ».

Рейтинг «ТОП-500 компаній Центральної та Східної Європи» складено на основі даних про консолідовані доходи компаній за 2013 фінансовий рік. Рейтинг базується на даних про доходи від реалізації, наданих конкретним юридичним особою, що здійснює діяльність у Центральній і Східній Європі. У рейтингу компанії класифікуються за галузями економіки і країнам.

«Київстар» вже кілька років поспіль є учасником цього рейтингу.